Wilde vogels voeren in je tuin

In Amerika is het voeren van wilde vogels één van de belangrijkste hobby's. Meer dan 45 miljoen Amerikanen zijn de laatste jaren omgetoverd tot zogenaamde 'backyard birders'. Steeds meer natuur wordt opgeofferd voor de uitbreiding van steden. Wilde vogels hebben het daardoor ook steeds moeilijker om voldoende voedsel te vinden.
Het voeren gaat eigenlijk het hele jaar door, maar hoe strenger de winter, hoe meer vogelvoer er ook aangekocht wordt door die liefhebbers.

Je zou denken dat het verkopen van wilde vogelzaad daardoor een lucratieve bezigheid is. Dat klopt. Maar wat veel interessanter is is dat het grootste zadenbedrijf van Amerika in Nederlandse handen is. Red River Commodities is namelijk een dochteronderneming van het Nederlandse beursgenoteerde bedrijf Acomo.

Red River Commodities levert speciaal op wilde vogels gerichte producten als zaden, niervet, nectar, meelwormen en meer. Welke winkel je ook binnenstapt, de kans dat je daar een merk van Red River Commodities zult tegenkomen is heel groot.

Naast talloze huismerken zijn de bekendste merken: Stokes Select, Valley Splendor, National Audubon Society en Pecking Order.
In Nederland lopen we tegen dezelfde problemen aan als in Amerika: verstedelijking, industrialisering en wegenbouw. Er is steeds minder ruimte voor de natuur. De mens kan in zijn achtertuin een stukje natuur creëren, maar kiest soms ietwat te gemakzuchtig voor tegels. Weg kans op wilde vogels.

Toch is het mogelijk om de vogels naar je grijze, troosteloze achtertuin te lokken. Wordt ook een 'backyard birder' en help de vogels door de lastige periodes van het jaar. Misschien dat Red River Commodities ook in ons land een dochteronderneming wil belasten met de verkoop van wilde vogelvoer. Of is het voer voor wilde vogels?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten